Intohimona yrittäjyys

Olen aina halunnut yrittäjäksi ja ollut kova tekemään töitä. Ensikosketus yrittäjyyden alkeisiin on tullut jo lapsena, jolloin myin ovelta ovelle kaikkea mitä tarjottiin – Kevätpörriäisiä, kynttiöitä sisarusten urheiluseuroille ja kuulakärkikyniä leirikoulua varten. Virallinen yrittäjäurani alkoi vuonna 2002, jolloin pukuompelijan opintojen ohella päätin isäni kannustuksesta perustaa toiminimen harjoitusmielessä tulevaisuuden suunnitelmissa siintävää kokoaikaista yrittäjyyttä varten.

Harjoittelu kannatti. Vuonna 2006 ollessani 23-vuotias otin ison askeleen ja ompelu- ja käsityötarvikeliike Tikata avasi ovensa Kauppakeskus Itäkeskuksessa. Pienestä lainasta ja 30 m2 liiketilasta kasvoi vuosien varrella triplasti isompi liike ja verkkokauppa, joka työllisti itseni lisäksi useita ihmisiä ja oli alallaan tunnettu toimija. Tiskin takana seisoessa, jatkuvassa asiakaskontaktissa olen käynyt parhaan kouluni asiakaspalveluun ja sen merkitykseen yrityksen tuloksen kannalta. Edelleenkin suhtaudun jokaiseen asiakkaaseeni nöyrän kiitollisena enkä ikinä pidä asiakassuhdetta itsestäänselvyytenä, vaikka se olisi jatkunut jo vuosia.

Tikatassa sain toteuttaa haaveeni liikkeen perustamisesta ja sen kasvattamisesta, ihmisten työllistämisestä, visuaalisen ilmeen luomisesta, markkinoinnin suunnittelusta. Sain uskoa itseeni ja osaamiseeni kasvavan liikevaihdon myötä. Niin antoisaa kuin se aika olikin, heräsi minussa kuitenkin vuosien myötä halu kokeilla jotain uutta ja päästä toimimaan asiantuntijaroolissa. Vuonna 2013 myin liikkeeni ja rupesin pähkäilemään, mitä haluaisin tehdä.

Kaikki lähti heitosta, jonka sanojaa en edes muista. Pohdin ääneen missä työssä saisin auttaa muita yrittäjiä, tehdä työtä toimistoaikana itsenäisesti ilman sitoutumista mihinkään fyysiseen paikkaan. Joku heitti minulle, että tilitoimistohan tekee juuri tuollaista työtä. Olin tehnyt jo liikkeeni aikana jonkin verran oman yritykseni kirjanpitoa ja päätin lähteä opiskelemaan alaa. Suoritin taloushallinnon ammattitutkinnon, palkanlaskija tutkinnon ja ison nipun yksittäisiä kursseja nopealla tahdilla. Samaan aikaan perustin Tilitoimisto Sukkelan. Tilitoimistoni tarjoaa yrittäjälähtöisiä, sähköisiä taloushallinnon palveluita 1-15 henkilöä työllistäville yrityksille sekä apua ja tukea erilaisissa liiketoiminnan haasteissa. Sloganimme ”Mielenrauhaa yrityksesi talouteen” kuvaa sitä mitä tavoittelen – yrittäjälle tukea ja turvaa tarjoava rento ja mukava kumppani. Tilitoimistoni on kasvanut muutamassa vuodessa yhden hengen kotitoimistosta useita ammattilaisia työllistäväksi asiantuntijaorganisaatioksi. Uudet asiakkaamme tulevat meille tulevat pääasiassa suositusten kautta ilman mitään maksullista mainontaa. Tästä olen erityisen ylpeä.

Myytyäni Tikatan mietin mielessäni, että vielä joskus haluan tehdä jotain kansainväliseen verkkokauppaan liittyvää liiketoimintaa. Tämä tilaisuus tarjoutui vuonna 2016, kun ostin osakkuuden Woolenberry Oy:tä. Woolenberry myy neuleohjeita ympäri maailmaa ja on alusta asti suunnannut toimintansa Suomen ulkopuolelle. Yrityksemme estetiikka on pitkälle hiottua ja tämä kauneuden kautta tuotteiden myyminen on ihanaa vastapainoa tilitoimistomaailman numeroiden pyörittämiselle.

Näiden lisäksi teen yrityssparrausta tilitoimistoni sekä Tulostiimin kautta. Nämä numeroihin nojautuvat sparraukset ovat erityisen antoisia, sillä mikä voisi olla mahtavampaa kuin auttaa toista yrittäjää menestymään paremmin?

Jos koet, että osaamisestani voisi olla sinulle apua, ole yhteydessä!